Yapay Zeka
Günümüzde geleneksel yazılımın yerini hızlı bir şekilde yeni bir ekol alıyor. Yapay Zeka ile normalde hayal bile edemeyeceğimiz boyuttaki verinin kolay bir şekilde işlenebilmesi ve bu verilere göre karar destek sistemlerinin kurulması mümkün. Sizin yerinize müşterilerinizle iletişime geçen bir yazılım yada üretimde kalite kontrolün bilgisayarlar tarafından kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmesi artık hayal değil.
INC Teknoloji ailesi olarak ülkemizin yapay zeka alanında tüketici değil üretici olması gerektiğine inanıyor ve bu nedenle deneyimli ekip arkadaşlarımızla birlikte gelecek vizyonumuzu bu alana göre şekillendiriyoruz.
Bugüne kadar yapay zeka teknolojisine ihtiyacınız olduğunun farkında olmayabilirsiniz fakat yakın bir gelecekte doktorluktan avukatlığa kadar pek çok elit olarak kabul edilen mesleklerin bile yerini yapay zekanın alacağı öngörülüyor.
Bu değişim sürecinin gerisinde kalmamak adına sizi INC Teknoloji ailesi ile tanışmaya davet ediyoruz.
Yapay Zeka Örnekleri
Karanlık Fabrikalar
Eğer fabrikanızda hiç insan çalışmıyorsa ışıkların açık kalmasına ne gerek var?
Karanlık fabrikalar, bir başka deyişle ışığa ihtiyaç duymayan fabrikalar, tamamen otomatik sistemlerle donatılmış ve bünyesinde insanın varlığına ihtiyaç duymayan yapılardır. Günümüz fabrikalarında, parçaları kaldırmak, operasyonu sürdürmek vb prosesler insan gücüne dayanmaktadır ve işçilerin çalışması mevcut yapıları gereği bir zorunluluktur. Karanlık fabrikalarda ise ham maddenin fabrikaya girişinden ürünün fabrikadan çıkışına kadar olan sürede yok denecek kadar az insan müdahalesine ihtiyaç duyulur.
Tekstilde Yapay Zeka
Kendi ayarlarını kendi yapan makineler
Üretim bandında farklı dikim makineleri düz, overlok, zincir dikiş gibi farklı amaçlara hizmet ediyor. Bu makinelere öğretilecek çalışma şekli sayesinde dikiş verimliliği ve kaliteyi arttırmada büyük etki yapacaktır. Şu anda Giresun’daki bir fabrikada yapay zeka adapte edilmiş dikiş makineleri kullanılmaktadır. Makineler birbirlerine komut verip gerekli makine ayarlarını yapabilir durumdadır.
Tıpta Yapay Zeka
Röntgen ile Covid-19 Teşhisi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi Murat Canayaz, röntgen görüntüleri üzerinden yapay zeka ve derin öğrenme uygulamalarını kullanarak corona virüsünü teşhis eden çalışmasında yüzde 99.4 oranında başarı sağladı.